Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες



Καταγγέλλουμε την ωμή βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, απέναντι σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ταξικού κινήματος, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου για την Κυριακάτικη αργία και την κατάσταση στο εμπόριο για το νομό Καρδίτσας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωματείο μας εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζόμενων στα ΜΜΜ και καταδικάζει την απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων και των αγροτών.  Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε.. Τα νέα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τα χαράτσια , τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%, την μείωση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30€ τον μήνα, την κατάργηση των δώρων, τις αυξήσεις ως υπερδιπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, τις μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσουν σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποίηση αύριο στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ για τις νέες αυξήσεις

Συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες αυξήσεις. Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετάσχουν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πλέον από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. 
ΟΧΙ άλλες αυξήσεις και χαράτσια!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η επίθεση από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στη λαϊκή οικογένεια εντείνεται με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Η κυβέρνηση έδειξε τάχα το κοινωνικό της πρόσωπο και συγκράτησε το ποσοστό της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Έτσι ώστε οι πολίτες τούτης της δοκιμαζόμενης χώρας να μπορούν να ανταποκριθούν και να καταθέσουν τον οβολό τους αυξημένο όμως για άλλη μια φορά. Πλέον δεν ακούμε τίποτε άλλο από αυτούς τους «σωτήρες της πατρίδας» παρά μόνο για αυξήσεις, χαράτσια και φόρους.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σωματείο Καρφούρ - Dia - Μαρινόπουλος - Παράρτημα Καρδίτσας: "Πάρτε πίσω τις απολύσεις"



Στηρίζουμε τους τρεις απολυμένους απ’ το μάρκετ του Γαλαξία και διεκδικούμε κι εμείς την επαναπρόσληψή τους. Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και έχουμε γνώση τόσο των συνθηκών εργασίας όσο και των απαιτήσεων της εργοδοσίας.

Και σήμερα Σάββατο έξω από το Γαλαξία

Άλλη μια κινητοποίηση έξω από το Γαλαξία έλαβε χώρα σήμερα το πρωί. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και το ενδιαφέρον τους για τους 3 απολυμένους. Επίσης πολλοί ήταν και σήμερα αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην κίνηση του Σωματείου για συλλογή υπογραφών με σκοπό την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Στο πλευρό των απολυμένων του Γαλαξία ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο πολύ τη λέξη απόλυση με τις γυναίκες να πρωταγωνιστούμε σ’ αυτό το έργο!
Οι γυναίκες  είμαστε αυτές που πληττόμαστε κυρίως από αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται.
Σ’ εμάς τις γυναίκες στηρίχτηκαν η εκάστοτε κυβέρνηση και οι τοπικοί φορείς για να περάσουν την ελαστική εργασία, την ανασφάλιστη δουλειά, την ημιαπασχόληση, το τετράωρο.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Συνέχιση των κινητοποιήσεων απέναντι στην άρνηση της εργοδοσίας του Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας στην τριμερή συνάντηση να πάρει πίσω τις τρεις απολύσεις



Την Τρίτη 8-1-2013 πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους τρεις απολυμένους του «Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας». Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης και ταυτόχρονα μέτοχός της, αρνήθηκε πεισματικά να πάρει πίσω τις απολύσεις και να επιστρέψουν οι τρεις συνάδελφοι στη δουλειά τους.
Ο εργοδότης δεν επικαλέστηκε μείωση τζίρου. Μάλιστα ανέφερε ότι η επιχείρηση άνοιξε 5 νέα καταστήματα εν μέσω κρίσης στην Πελοπόννησο αλλά κατέφυγε σε φτηνές δικαιολογίες για τις απολύσεις, όπως ότι εδώ και 3-4 χρόνια δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και επιβαρύνονταν οι άλλοι εργαζόμενοι, ότι μιλούσαν στους συναδέλφους κ.α. Στο άκουσμα των επιχειρημάτων του οι εργαζόμενοι, μιας και δεν γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή του λόγους της απόλυσής τους, έμειναν άναυδοι. Υποστήριξαν με σθένος πως όλα αυτά είναι συκοφαντίες και ψέματα της εργοδοσίας, ότι 11 χρόνια στο κατάστημα δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα και του ζήτησαν για άλλη μια φορά να αλλάξει την απόφαση του.
Δεν στάθηκε όμως ο εργοδότης μόνο στα ψεύδη και τις συκοφαντίες προς τους εργαζόμενους αλλά στράφηκε απειλητικά και απέναντι στο Σωματείο για τις κινητοποιήσεις που οργανώνει έξω από το σούπερ μάρκετ και προκλητικά έκανε λόγο για διώξεις της Διοίκησης και με άνεση μίλησε και για άλλες απολύσεις.
Η απάντηση του Σωματείου είναι μια. Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Γαλαξία μην φοβάστε, παλέψτε για τους συναδέλφους σας, παλέψτε δίπλα στο Σωματείο. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά κάποιου άλλου από σας να πάρει το «ραβασάκι της απόλυσης». Σηκώστε το κεφάλι ψηλά.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Και 3η απόλυση στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας


Δυστυχώς οι υπόνοιες που είχαμε επιβεβαιώθηκαν. Σήμερα το πρωί μάθαμε πως απολύθηκε κι άλλος εργαζόμενος στο Γαλαξία της Καρδίτσας, αυτή τη φορά ένας αποθηκάριος.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Απολύσεις στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας παραμονή πρωτοχρονιάς



Παραμονή πρωτοχρονιάς στο τέλος της βάρδιας τους απολύθηκαν δυο εργαζόμενες απ’ το κατάστημα Καρδίτσας, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Για άλλη μια φορά η εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας αποδεικνύεται αδίστακτη.